Isona Passola premi 2013

isona-passola

El proper 31 de maig de 2013 arribem a la desena edició del Premi Germans Lleonart, reconeixent a Isona Passola, la projecció de la llengua i del nostre país a través de la seva professió i agraint-li el seu compromís públic amb l’alliberament nacional.

Nascuda a Barcelona l’any 1953, Isona Passola i Vidal és una productora, guionista i directora de cinema catalana. És coneguda pel documental Cataluña-Espanya, que s’estrenà als cinemes al 2009, i que va ser la primera pel·lícula que dirigí. Actualment està treballant amb el documental sobre la independència de Catalunya anomenat L’endemàTambé ha participat com a productora de pel·lícules com Despertaferro, Les gens d’enface, El pianista, Mensaka, El mar, Germanes de Sang, Mucha Sangre, De nens, Mirant el cel, entre d’altres.

Filla de l’empresari catalanista Ermengol Passola, va estudiar història i treballà d’actriu. L’any 1992 va fundar l’empresa Massa d’Or. Ha participat de diferents programes televisius i és també és professora universitària, donant classes d’adaptació de la literatura al cinema.

El 2011 va rebre el Premi d’Honor Lluís Carulla i des del desembre del mateix any forma part del Consell de Cultura de la ciutat de Barcelona. L’any 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i des del passat abril, és la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català.

Deixa un comentari